lördag 25 mars 2017

BLÅSIGT!

Det blåser på Gåsen (som vanligt). Idag, 15 m/s med snö. Sikten i alla fall hyfsad, man ser fyra-fem pinnar på leden. I natt hade vi 14 gäster, och två hundar. Alla planerar att ge sig av österut, mer eller mindre med vinden. Prognosen för morgondagen är mycket hård vind, 20 m/s, så alla vill komma närmare lågläntare terräng med skog.

Trevligt att vara här igen. Allt är sig i stort sett likt, enda nya är ett avacerat soldrivet system för belysning och telefonladdning i stora huset. Som naturligtvis inte fungerar, men reservdelar är på väg. I år har vi bara beställt tre lådor mat - förra gången 8 lådor! - så förhoppningsvis blir det bättre balans tillgång/efterfrågan i år!

Även om väderprognosen ser bister ut för närtid så är den garanterat mer positiv för april. Så, packa skidorna och res hit! Vi bjuder på varm saft - eller kall om vädret är varmt!

Avgående stygvärdarna Karin och Svante med hunden Frodo på väg hem.

Pågående stugvärden Ebbe efter premiärturen i hårt väder.

Slädhund som tar en paus. "Gillar läget".

Gammalt möter nytt; till vänster i bild släden som drogs av skotern som transporterade oss till Gåsen. I mitten på bilden, och till höger; slädhundar med släde. Det var två ekipage med totalt 14 hundar. Då går det undan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar