torsdag 31 mars 2016

En månad kvar...

till Sjösättning

Den sker på Valborgsmässoafton, på Värmdö där båten (den nya) nu ligger. Sen blir det mast på 1 maj och därefter kurs mot Uppsala. Det finns då två alternativa vägar, antingen genom Hammarbyslussen i Stockholm, eller den mycket längre vägen via Södertälje. Den vägen är egentligen trevligast, så om vädret blir hyfsat går vi nog där. Med minnet av förra årets seglats, under samma tid på året, kan det vara ide att ta med varma kläder. Då var det ösregn, stark motvind, bitvis dimma, och mycket kallt.

Tanken är att under maj, i Ekolns relativt skyddade vatten, segla och lära känna båten ordentligt. Lite större, lite tyngre, lite mer djupgående än den gamla Delphie är hon, den nya Delphie.

Sommarens planer innebär att under juni segla mest i Stockholms skärgård, kanske en tur till Gotland om väder och besättning blir bra. Min gast ska gå en seglarkurs för kvinnor i slutet på juni och därefter bär det av norrut. Vi ska segla SXK eskader på Jungfrukusten (www.jungfrukusten.se) som sträcker sig från Gävle till Sundsvall. Det blir 7 eller 8 båtar under ledning av en seglare som har tillbringat många år i dessa farvatten. Eskadern upplöses i Mellanfjärden som ligger en liten bit söder om Sundsvall. Vi tänker då fortsätta norrut för att tillbringa en vecka eller två på Höga Kusten. Vi har aldrig varit i dom trakterna och ser fram mot att få se den delen av landet (www.hogakusten.com).

Sen? Vet inte, kanske ännu längre norrut, kanske Finland, kanske Åland (fast från "andra hållet" dvs medurs). Vi får se!

Fortsättning följer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar