lördag 2 juli 2016

Andra juli 2016, hamnen i Östhammar

Vi har haft några mycket fina dagar från Nynäshamn upp till Östhammar. Bra väder, goda vindar från syd/sydväst och ganska långa dagsetapper. Första anhalten efter Nynäshamn blev Lökholmen vid Sandhamn. Bara tre-fyra båtar i lagunen och vi kunde ligga långskepps vid bryggan. Lite oroligt med tanke på vattendjup när vi gick in; vår båt sticker 1,85 och ekolodet visade på 1,50...... Men ingen bottenkänning. Från Lökholmen gjorde vi ytterligare en lång etapp upp till Långskär, som ligger straxt söder om Söderarms fyr. Bästa platsen att läga till! En båt till vid bryggan, tyst, bra lä från vinden och en helt underbar ö. Vi låg där för exakt ett år sedan som utgångspunkt på det årets eskader. Stanna till där när ni passerar nästa gång! Från Långskär seglade vi till Arholma, en lagom distans efter att ha vandrat, badat, och filosoferat en halv dag på Långskär.

Dagen därpå, den 1 juli, gick vi till Östhammar via ett stopp i Grisslehamn (fiskehamnen på utsidan) för att proviantera. Nu i Östhammar med en vilodag, tanken var först att vi skulle gå ner till Bergskär som ligger 5 nm söderut, men varning för mycket kraftiga vindar gjorde att vi stannar en natt till i Östhammar. Tre båtar som kommer att ingå i eskadern ligger nu i Östhammar. I morgon inleds sommarens eskader!

På väg ut från Lökholmen, ganska trångt! Men vårt ekolod visade ungefär en halv meter för lite!

Delphie II vid bryggan på Lökholmen. 

Nu har hon äntligen namnet på plats! Vå båt heter Delphie II.

Det har visat sig att autopilten var en mycket bra investering. Den styr bättre än besättningen när vi seglar, inte minst på undanvind när det går lite sjö.

Sveta seglar.

Vid bryggan på Långskär.

De vita orkideerna hade nästan blommat färdigt, förra året (samma dag!) var blommningen lite senare eftersom våren det året var kallare.

Orkide, lila tror jag att färgen heter.

Besättningen på Delphie II.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar