tisdag 19 juli 2016

Ravelgrund - Hudiksvall - Ravelgrund och söderut igen

Ravelgrund ör en uthamn för Hudiksvalls Segelsällskap. En fantastisk ö! Visserligen utam vatten (och naturligtvis ingen el!), men fantastisk. Med utsikt norrut över en stor fjärd (inloppet till Hudiksvall), emed en mycket speciell insegling (trång!!) men med en väl skyddad och rymlig vik. Bastu såklart och trevliga Hudiks-bor som tar emot! Stanna till där när ni ska passera Hudiksvall! Ravelgrund ligger väster Kråkön/Agön.

Eskadern vände i Hudiksvall och i skrivande stund är den redan upplöst och deltagarna beger sig nu antingen söderut eller någon enstaka seglare som går norrut. Delphie II ligger nu på morgonen i Huseliiharen, vi har handlat lite rep och saker till båten, också på väg söderut. Från Ravelgrund fick vi en härlig, men intensiv segling söderut. Drygt 11 m/s, revade segel och lite drygt 7 kmop. Lite söder om Söderhamn lämnade Sveta båten för att ta tåget till Uppsala. Jag fortsatte ensam, i mycket fina vindar via Synskär hit till Huseliiharen. Om ett litet tag seglar jag vidare mot Öegrund, just nu ingen vind, kanske bojen vid Björns fyr i kväll?

Den finaste trädgården i Hudiksvall!

Hamnen i/på Ravelgrund i regn.

Skepparna på Marlen II och Delphie II. 

På väg mot Ravelgrund. Gammal havs-sjö, svag vind = rullande gång. Observera den provisoriska prevent-gajen (i mitten på bilden).

Hudiskvalls gästhamn.

Vi kollar soluret utanför kyrkan på Agön. Det gick rätt!

Inför den viktiga Schatull - cermonin.

Sista kvällen med gänget, ett läckert smårgåsbord komponerat av alla besättningar - "vad vi hade i skafferiet". Gott!

Solnedgång över Ravelgrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar