fredag 5 augusti 2016

Femte augusti 2016; Visby!

Så blev det änteligen Gotland och Visby. Vi anlöpte Västervik för nån dag sedan, där vi fick vänta ytterligare en dag på tjänlig vind (kraftiga vindar omkring 12-15 m/s från syd/sydväst blev för bra). Men i morse bar det av, vi gick ut 04.30 i svaga vindar från syd. Den ökade fterhand och vi anlöpte Visby 14.00 efter mycket fin segling där vi faktiskt nådde 8 knop som mest. Vi hade vinden (upp mot 7 m/s) snett in akterifrån och vågorna kom från samma håll. Skön seglats, inget stamp i motsjö. Vi såg inga andra båtar förrän framåt tidig eftermiddag då några båtar gick från Gotland mot fastlandet (dom hade stamp i motsjö!). Från Västervik till Visby hade vi 52 nm.

 Gästhamnen i Visby "sådär", många båtar, guppigt inne i hamnen och allt kostar extra (10 kr för att duscha; 50 kr för el på bryggan). Men nu ska vi bese Visby.

Vårt skutt österut; Från Västervik till Visby.

Det tar på krafterrna att segla.

Matlagning under gång. Det ser inte särskilt dramatiskt ut men jag skulle tro att lutningen här är drygt 20 grader. Det fixar den teleskopiska upphängningen lätt. Soppan är en tomatsoppa som serveraes med ost-och-skinkmacka. Gott!

Delphie II plöjer Östersjön i god fart. Här drygt 7 knop i 6 m/s.

Visby!

Här är klockan ca 05.00 och vi lämnar nu Västerviks inlopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar