måndag 15 augusti 2016

Slutspurt på/av sommaren - nu börjar hösten!

Höstsegling är enligt min uppfattning bland det bästa. Inte så mycket folk, kan vara mycket skönt väder. Oxå om det är mer "böst" väder är det skönt att komma till hamn/ankringsplats, göra iordning för kvällen, äta varm soppa, kanske tända några ljus och bara ha det skönt.

Men, slutspurten; Vi seglade med några vänner från Nynäshamn till Bullandö med mellanlandning på Utö. Där gick vi över till östra sidan av ön och tog ett snabbt dopp. Snabbt! Kallt! Kanske +12-13 grader, inte mer. Sen, på söndagen en helt fantastisk segling upp över Nämdöfjärden. En hel del båtar ute. Dan därpå seglade vi tillbaks, söderut förbi Dalarö i ganska hård medvind (NV), ibland med regnbyar, en vind som tog i ganska bra framåt eftermiddagen (12/14 m/s). Vid ett tillfälle gjorde vi 8 knop... med liten fock och revad stor.. Vi revade naturligtvis redan från början. Delphie II får nu ligga i Brunnsviken på Ornö ett tag, vi åker i morgon hem till Uppsala.

Men vi fortsätter att segla mot slutet av månaden och långt in i september och oktober om vädret så tillåter. Vi har i sommar gjort skärgården upp och ner nåra gånger, Jungfrukusten upp till Hudksvall, söderut till Västervik och Gotland tor. Kanske en sväng till Åland? Kan vara fint på höstkanten.

Bastun i Nynäshamn.

På väg från Nynäshamn till Utö.

Finns access ill nätet så måste man kolla om det vatt' nåt'.

Det mäktiga kvarnhjulet i kvarnen på Uyö.

Här är kvarnen!

Vattnet var verkligen kallt!!

Nöjd besättning på Delphie II.

Idag mötte vi återigen an vacker skuta. Såg ut att ha tysk flagg, men vi såg inget namn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar