lördag 27 augusti 2016

Några ord och bilder om båten

Delphie II är en Dufour 325 Grand' Large från 2008. Hon är 32 fot lång, 3,4 m bred och djupgåendet är 1,85 m. Masten sticker 14,5m över vattenytan. Segelgarderoben omfattar; storsegel - 26,2 kvm; genua - 31,8 kvm; fock - 21,9 kvm; gennaker - 68 kvm. Det sitter två st single line rev i bommen. Motorn är en Volvo Marin - 19 hp. Vattentank på 160 l, dieseltank 90 l. Båten väger fullt utrustad 4,7 ton.

Vi har bara gjort en modifiering i form av en Raymarine autopilot som sitter på hjärtstocken. En mycket bra och väl använd investering. Jo, vi har också bytt ett kort till plottern så nu har vi täckning för hela Östersjön.

Synpunkter såhär långt, efter drygt två månader och nästan 1,000 nm?  Bra. Vi tog ner genuan tidigt i somras och har därefter seglat med stor + fock. Trots 10 kvm (= nästan 20 %!) mindre segel tycker vi att båten seglar förvånansvärt bra i jämförelse med andra liknande båtar. Focken är också lättare att hantera än en stor genua. Focken har också varit ett plus denhär ovanligt (?) blåsiga sommaren. Båten är mycket bra att bo i, vi har vid ett par tillfällen seglat med fyra personer ombord och det har inte varit trångt eller obekvämt. Hoppas bara att vi kan hitta ett bra tillfälle att prova vår gennaker! Här krävs lätta och jämna vindar, 3-5 m/s.

Önskemål/funderingar inför nästa säsong? En självslående fock står högst på önskelistan, sen kanske (bara kanske!) ett sittbrunnskapell.

Delphie II i sin hemmahamn; USS hamn i Skarholmen, Uppsala.

Köket med spis, ugn och stort kylskåp.

Kajutan där det finns två längsgående soffor och ett bord i mitten.

Kajutan.

Kartbord med el- och manövercentral.

Toalett med dusch.

Akterhytt som är för gästerna!

Trappan upp till sittbrunnen.

Främre hytten.


Vi har än sålänge inga bilder på vår båt från "utsidan".

Bild tagen från "bakom ratten".

Det översta instrmentet är vår plotter (GPS med kartor och flera finesser) samt under instrumentet för autopiloten

Och här är själva autopiloten med drivarm och diverse elektronik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar