måndag 8 augusti 2016

När det blåser hårt....

ligger man bra i hamnen i Fårösund!

Vindarna blåser från syd-väst, upp mot 14-15 m/s idag och enligt prognos upp mot 17-18 m/s i morgon. Men, vi ligger som sagt bra i Marinan's gästhamn. Den är inte stor, men vi ligger längs med bryggan bra förtöjda och med nosen mot vinden. Helt OK. Vad gör man då, när båten ligger still? Jo, man hyr en bil och besöker omgivningarna. Hyra bil, mycket enkelt. Man ringer till Carina, hon säger att "kom och hämta bilen, nycklarna sitter i, jag är inte hemma". Inget körkort, inga kreditkort, bara hämta och kör! Härligt! Vi har idag sett Bunge Friluftsmuseum, Bunge Kyrka, en hel hoper raukar, ätit härlig rökt fisk samt tagit långa promenader - och naturligtvis åkt bil på norra Gotland. Fint, i morgon ska vi ta Fårö i besittning, det blir intressant.
 
Vi stävar här norrut från Visby (bilden) mot Fårösund.

Gästhamnen i Visby. Ingen höjdare som sagt. Det blir oroligt när vindar och sjö kommer från syd-syd-väst, och det är diskotek, hög musik i närheten på natten (samtidigt som gästhamnens regler åligger besättningarna att iaktaga tysnad efetr 22.00....).
Kyrkan i Bunge. Vacker, som en katedral, byggd på tidigt 1300-tal. 



En av dagens raukar.


Av gammal god tradition. Man ska gå igenom labyrinten innan man beger sig till sjöss. Det gjorde vi vid Landsort (och det gick bra), och det har vi nu gjort också i Bunge på Gotland. Sådant gjorde sjöfararna förr i tiden.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar