lördag 11 april 2015

Äntligen!

Kunde man åka skidor igen; dels för att det inte blåser nästan full storm, dels för att revbenen inte protesterar (särskilt mycket). Härligt! Idag har vi haft en busy förmiddag med mycket skottande. Nu är det inte bara snö (tung snö) utan också is som ska hanteras. Det gick bra och nu är vi beredda på nästa oväder som prognosen säger är under uppsegling. Börjar så smått i morgon för att blomma ut för fullt på måndag. Mer snö blir det också. Nu i kväll har vinden börjat att ta i men sikten är god. Helagsmassivet rakt framför köksfönstret och de lite vassare Sylarna en bit till höger (norrut). Inte dålig utsikt från ett köksfönster!

Igår kom en grupp scouter från Spånga, dom kom från Sylarna i mycket stark medvind. Sista biten, 5 km i stark motlut tog dom på en timme och var förvånade när dom kom fram, trodde dom hade halva vägen kvar. Gruppen hade legat i bivack några nätter tidigare och tyckte att gamla stugan på Gåsen var som ett bättre hotell.

Har just kommit tillbaks från kvällsrundan där jag lämnat de inte så goda väderutsikterna samt skruvat på, och tänt, kaminer. Känns lite mer hemtamt nu att hantera gaskaminer som jag inledningsvis hanterade med största respekt. Och gästerna är mycket tacksamma!

En panoramabild från Sveriges Högst Belägna Välsorterade Butik

Glad skidåkare beredd att försiktigt ge sig ut på en tur. Idag fick stighudarna sitta på också i utförslöporna.

Interiörbild från den äldre stugan. Här bor 5 + 5 personer mycket bra, vedeldad spis ger god värme.

Kunde inte låta bli att lägga in en vacker bild på Helags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar