onsdag 8 april 2015

Väder

Jag förmodar att både båtfarare och fjällfarare pratar mycket om väder (och fjällfolket lägger gärna till en särskild rad om föret). Jag försöker ju vara lite av båda, om det går. Men idag är det fjället som räknas för min del. Just nu, klockan 21.01 på onsdagen hänger vimpeln rakt ner, ingen vind. Men under dagen kraftig vind, 15+ m/s och tidvis ingen sikt. Tredje dagen med blåst, prognosen lovar fortsatt kraftiga vindar torsdag och fredag. Från väster, innebär att vi i stort sett kan få gäster från enbart samma håll. Dvs Storulvån och Sylarna. Idag kom två nya, bara. Dom klagade inte på föret som var bra på den hårt packade snön. Nästan alla använder stighudar, Kul att se hur det verkligen har slagit igenom.

Ni kanske har noterat att vårt matförråd var lite väl tilltaget. Nu kan jag konstatera att vi i alla fall har käkat upp 2, kanske tre lådor av totalt 8. Men den där raviolin blir tung att göra av med - om nu inte det slår till med ett antal hungriga bekanta besökare!



Såhär såg köksdörren ut inifrån i morse

Panorama från kvällningen, efter dagens storm.



En sol tittade fram som hastigast i blåsten.

Renarna letar sig upp från låglandet framåt vårkanten. Denhär flocken passerade våra stugor på samma väg som vi brukar använda för toppbestigning på Gåsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar