måndag 13 april 2015

Det blev till slut en kvällstur!

Ja, det blev faktiskt en kvällstur, den första, igår. Den utlovade stormen uteblev och skidorna på! Fantastisk tur, visserligen i motvind inledningsvis och snötemperatur omkring noll. Och bitvis spårföre. Men, härligt! Jag kom på en grupp renar högt uppe på fjället, vi tittade på varandra, och sen drog dom snett uppåt. Varför dom är uppe på kalfjället, och vad dom äter är för mig oklart.

Vädret idag vid middagstid? Stark vind från nordväst, snödrev, vi kan se grannhusen men vädret lockar inte till några längre turer. Kanske senare i kväll då prognosen lovar något svagare vind. Hörde från Helags att dom har 20 m/s i medelvind med dryga 30 m/s i byarna. då håller man sig definitivt inomhus. I går hade vi för första gången tomt i gäststugorna, skulle tro att det blir samma sak idag igen.

Maten? Naturligtvis mycket burkmat. Men lyckat var att jag hade köpt hyfsat med vitkål, lök, morötter och potatis. Vitkålen käkas både tillagad och som sallad. Vitkålssallad, med morot o russin är gott!  Sen kommer det att bli mycket mat som kommer att gå i retur. Det mesta hamnar väl i båten, så ni som seglar med i sommar
kommer att få njuta av vältransporterade konserver!      






Kan bara inte bli bättre!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar