söndag 12 april 2015

Nu börjar det bli lite......

Igen, hård vind, men denhär gången med snö. Allt som var vackert skottat igår behöver nu nyskottas. Just nu, kaffedags på eftermiddagen, är vinden lite tamare, men till kvällen och i morgon ska det braka loss igen. Synd, för vi hade förvarnats om en grupp som skulle komma i morgon med egen guide, och egen kock! Vi hade så smått siktat in oss på delikata rester, men jag pratade med kocken i morse och han sa att sällskapet säkert stannar kvar i Storulvån och sitter framför brasan. Jag försökte få honom (kocken) att komma i alla fall, men han var tveksam.

I eftermiddag är det dags för stort bad. Innebär varmt vatten från spisen (kanske tre liter) uppblandat med smältvatten och sen tar man ett härligt bad (med kanske tre-fyra liter vatten). Är bättre än vad det låter, men jag kan inte förneka att tanken på ett stort badkar, med obegränsade mängder varmt vatten, är lockande.

Har idag på förmiddagen kollat gastillgången. Behöver byta tuber i stora huset, men måste först skotta fram det förråd som ligger närmast, sen släpa/rulla tuberna till "arbets-skåpet", sen koppla in. Detdär med koppla in är den lilla aktiviteten i sammanhanget. En full gasoltub väger 85 kg.

En något bister stugvärd släpar källsorterat skräp. 

Utsikt från mitt fönster på förmiddagen den 12 april 2015. Flaggan är STF's.

Här beger sig några gäster iväg mot Storulvån. Dom har här nån km i stark motvind innan det bär nedför ytterligare tre-fyra km och sedan är dom nere i mer skyddad terräng med fjällbjörk, här går leden längs Gåsån, trevlig tur fram till Storulvån. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar